Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας "Α Balkan Tale" με καθημερινές προβολές του ντοκιμαντέρ "Ξεχασμένα Βαλκάνια"

Για δεύτερη και τελευταία εβδομάδα συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας "Α Βalkan Tale", αποκαλύπτοντας το κοινό αισθητικό τοπίο των Βαλκανίων και την ξεχασμένη ιστορία συμβίωσης διαφορετικών θρησκειών και εθνοτήτων πριν το ξέσπασμα των Βαλκανικών Πολέμων. Τα σχόλια των επισκεπτών καθώς και των σχολείων που έχουν επισκεφτεί την έκθεση ήταν ιδιαίτερα θερμά.

Η έκθεση συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά (και Κυριακή, τελευταία μέρα) 10:00-14:00 και 18:00-22:00.

Λόγω της θερμής επίσης υποδοχής που έτυχε το ντοκιμαντέρ "Τα Ξεχασμένα Βαλκάνια" σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη, οι "Δρόμοι της Ανατολής" αποφάσισαν να υπάρχουν καθημερινές προβολές του ντοκιμαντέρ στις 20:30 στο χώρο της έκθεσης. Το ντοκιμαντέρ διαρκεί μόλις 27 λεπτά, και μέσα από τις πρώτες κινηματογραφικές λήψεις και φωτογραφίες των Βαλκανίων, καθώς και αφηγήσεις των ιστορικών που έχουν συνεργαστεί για την έκθεση, αποκαλύπτει ένα παρελθόν που σκόπιμα έχουν αποσιωπήσει και διαστρεβλώσει οι εθνικισμοί της περιοχής. Την Κυριακή στις 20:00 το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με αλβανικούς υπότιτλους. Τις προβολές θα ακολουθεί παρουσίαση των ρεθυμνιώτικων μνημείων της οθωμανικής περιόδου σε σύνδεση με την έκθεση.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 20:00 στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία και ξενάγηση για την "Κοινή κληρονομιά των Βαλκανίων" από τον επίκουρο καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνοπτικά:

  • Λειτουργία έκθεσης καθημερινά (και Κυριακή) 10:00-14:00 και 18:00-22:00.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ "Ξεχασμένα Βαλκάνια" Δευτέρα-Σάββατο στις 20:30 (την Κυριακή η προβολή θα γίνει στις 20:00 με αλβανικούς υπότιτλους). Τις προβολές θα ακολουθεί παρουσίαση των ρεθυμνιώτικων μνημείων της οθωμανικής περιόδου σε σύνδεση με την έκθεση.
  • Πέμπτη 25/4 στις 20:00 ομιλία και ξενάγηση στην "Κοινή κληρονομιά των Βαλκανίων" από τον επίκουρο καθηγητή οθωμανικής ιστορίας Ηλία Κολοβό.

****
Ανεβάζουμε κάποιες φωτογραφίες από τα εγκαίνια, στα οποία μας τίμησε με την παρουσία του το Trio Daulute που μας χάρισε μια υπέροχη βραδιά.



Ένας απρόσμενος επισκέπτης
 



Το "Trio Daulute"

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα σχολεία που μας επισκέφτηκαν (δυστυχώς δεν έχουμε τραβήξει φωτογραφίες από ένα σχολείο), καθώς και κάποια ενδιαφέροντα στιγμιότυπα...
Το δημοτικό από το Φρε Αποκορώνου είχε ήδη επισκεφτεί δυο μουσεία πριν έρθει στην έκθεση. Οπότε ήρθαν απλά να δουν... μια έκθεση φωτογραφίας, με ιδιαίτερο κέφι και ενδιαφέρον!
Το γειτονικό στο χώρο της έκθεσης Α΄ Δημοτικό ήταν το πρώτο σχολείο που ήρθε να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ. Οι νεαροί επισκέπτες παρακολούθησαν με προσοχή το ντοκιμαντέρ και ακολούθησε συζήτηση και παρουσίαση των ρεθυμνιώτικων μνημείων της οθωμανικής περιόδου, ανάμεσα στα οποία με μεγάλη χαρά αναγνώρισαν και το σχολείο τους! Η συμμετοχή τους ήταν καταπληκτική!
Η αποχώρηση των νεαρών επισκεπτών του Α΄ Δημοτικού
Προβολή του ντοκιμαντέρ στο Μουσικό Γυμνάσιο του Βόλου, στο διάλειμμα μιας περιήγησής τους στο Ρέθυμνο
Κι ένα όμορφο στιγμιότυπο...

Σας περιμένουμε!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ όμορφες φώτο!

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι μου χωρις να θελω να αντιδικησω για το θεμα του τραφικινκ ωστοσο απο την αλλη υπαρχει ενα κινημα σε πολλα μερη του κοσμου το οποιο αποτελειται απο γυναικες που εχουν στοχο την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της πορνειας και την αποκτηση δικαιωματων.
Αγωνιζονται για να μπορουν να αυτοδιαθετουν το σωμα τους οπως θελουν και τους το απαγορευουν συντηρητικα καθεστωτα.
Αν βαλετε στο google την λεξη prostitute αλλα και demonstration τοτε θα δειτε οτι εχω δικιο.
Θα δειτε πολλα βιντεο εκει με γυναικες που κανουν πορεια για να μπορουν να εξασκουν το επαγγελμα αυτο.
Η πορνεια δεν ειναι το ιδιο με το τραφικινκ. Ειδικα τωρα με την κριση.Με μια πιπα την ημερα μια γυναικα βγαζει 600 ευρω το μηνα.
Αν θελετε ενημερωστε για το μηνυμα μου την ομαδα σας

Με σεβασμο,
γεια χαρα